De Kleine Chef
/

Groot in koken en moestuinieren

Tamme kastanjes wecken

Vind je het ook altijd zo jammer dat er maar zo kort kastanjes te vinden zijn? Na lang proberen heb ik de perfecte manier gevonden om ze langer te bewaren! Natuurlijk moet je niet te veel rapen, zodat de dieren in het bos genoeg te eten houden.

Ingrediënten:

Tamme kastanjes

Water

Rozemarijn

Klaarmaken:

Begin met het testen van je kastanjes: vul een bak met koud water en doe hier je kastanjes in. Gaan ze drijven? Zijn ze niet goed en kun je ze weggooien. De kastanjes die op de bodem liggen zijn vers en goed om te gebruiken.

Snijd met een scherp mesje voorzichtig een kruisje in iedere kastanje. Doe de kastanjes samen met een takje rozemarijn  in een pan met ruim water en kook ze kort, een minuut of 5. Omdat kastanjes het beste te pellen zijn als ze warm zijn kun je dit het beste in kleine porties doen.

Pel de kastanjes zo warm mogelijk, zo krijg je namelijk het makkelijkste ook het zachte donkere velletje er vanaf. Het is niet erg als dit wel blijft zitten, maar het geeft een iets bittere smaak die niet iedereen lekker vindt. Daarnaast zien lichte kastanjes er natuurlijk gewoon ook mooier uit.

Doe de kastanjes in gesteriliseerde potten en doe hier 2 eetlepels water en eventueel een takje rozemarijn bij. Sluit de potten en weck ze 90 minuten op 100 graden.

Deze kastanjes zijn heel lekker om zo te snoepen, maar ik gebruik ze ook vaak in recepten, bijvoorbeeld met spruitjes of pompoen.


 
E-mailen
Instagram